vrijdag 11 april 2008

Groot Belgisch sportmoment

Dit is mijn persoonlijke favoriet

Ons belgenlandje bezit niet zo'n rijke sportgeschiedenis en zal er waarschijnlijk ook nooit een hebben. Op wereldniveau tellen de Belgen absoluut niet meer mee, enkel Justine en Henin en Kim Gevaert betekenen nog iets op wereldniveau. België begint steeds dieper en dieper weg te zakken, zelfs de titel in het oervlaamse veldrijden (geen wereldsport!!) is geen sencure meer. We kunnen wel spreken van van het legendarische doelpunt van Erwin Vandenberh tegen Argentinïe op de wereldbeker, maar was dit wel een legendarisch doelpunt. Deze nederlaag op de openingwedstrijd van het WK had totaal geen belang voor Argentinië, de echte belangrijke wedstrijden moesten dan nog volgen komen voor Argentinië.

Mijn favoriete sportmoment allertijden, is een echt kippevel moment. Atalanta 1996, Frederick Deburghgraeve wint olympisch goud op de 100m schoolslag in een wereldwijd beoefende sport.

Ben je niet of juist wel akkoord met mijn mening post dan zeker een reactie, laat uw mening horen!! Wat is uw favoriete sportmoment, laat het mij weten!!

Geniet mee...

1 opmerking:

Mr.Daniel zei

De brugse waterrat :p

Zenuwslopend idd

Herinner me deze wedstrijd ook nog zeer goed.