woensdag 2 april 2008

Celtic vs. Rangers

Deze onderlinge derby's zitten volgespekt met cultuur. Deze twee voetbalploegen staan werkelijk lijnrecht tegenover elkaar. De groene kleur van Celtic verwijst naar de verbondenheid met Ierland, de kleuren van de Rangers verwijzen dan weer naar de vlag van Engeland (rood-wit-blauw). De katholieke Schotten (Celtic) vs. de protestantse Schotten (Rangers). Weken voor de wedstrijd lopen de rivalen broederlijk naast elkaar, maar op de wedstrijd dag telt er maar één ding: winnen!!

Hoe denk jij over derby's in de sport, voor welke wedstijd ga jij ook op het puntje van je stoel zitten?

Hieronder een mooie reportage over deze twee speciale voetbalploegen die het schotse voetbal domineren.

1 opmerking:

leone zei

Nog een geluk dat Schotland deze 2 Glasgowse ploegen telt om hun competitie nog enigszins kleur te geven, want buiten deze 2- met veel optimisme nog subtoppers in Eurpopa genoemd-, stelt het Schotse voetbal uiteindelijk maar weinig voor. Logisch dan ook dat de Schotten massaal voor 1 van deze 2 teams supportert.
Dat Glasgow bekend staat voor zijn uiterst fanatieke supporters kan men natuurlijk moeilijk ontkennen, waardoor uiteindelijk Schotland als voetbalnatie al bij al zijn plaats binnen het Europese voetbal heeft.